SEO tips og tricks til din nye Prestashop webshop

SEO er for nørder og derfor skal vi have nogle ting på plads først.

Alle har deres måde at gøre tingene på, men alligevel er der ting som går igen hver gang. Hvis du har en webshop, kan du sikkert ikke gøre alting selv, og måske er du allerede blevet inviteret til at bruge en masse penge på de professionelle SEO folk i branchen. Sjovt nok er dem du bliver ringet op af sjældent særligt dygtige, for hvis de var så dygtige havde de sikkert andet at lave. Så nu har jeg allerede sparet dig for mange tusinde kroner.

Rigtige SEO nørder ved hvad de laver, og holder typisk kortene meget stramt til kroppen. På deres hjemmesider står der nogle guldkorn, men for det meste skal du betale for den viden, der giver dig god SEO.

Du skal som sagt starte med at finde en webshop, som passer til dine behov. Jeg siger ikke at noget er bedre end andet, men jeg vil alligevel påstå at Prestashop, kan være et godt valg. Prestashop har 1-kliks installation og så er det udviklet til både store og små webshops. Du kan få vildt mange moduler, og der er ingen grænser for hvad du kan få den til. Men som udgangspunkt er det forholdsvis nemt at gå til.

De nye Prestashop version 1.6.1.- har sikker mobilvenligt visning og Ipad m.m. fungerer fint med en Prestashop. Det gjorde de gamle versioner ikke og der var heller ikke mulighed for at se siderne på en mobiltelefon. Google er meget vild med at siden kan vises på alle devices, både mobil og almindelige computere. Du får også en forholdsvis hurtig shop og så er shoppen forberedt til din Google Analytics konto. Der er også forberedt til Facebook, Twitter og meget mere. Det kan selvfølgelig slås fra. Hvis din shop skal køre med HTTPS (krypteret) er den også forberedt til det. Der er Engelsk pre-installeret, men den danske udgave kan hentes med et klik.

Alt i Prestashop er installeret i moduler, så det er bare at hente et nyt, hvis der er brug for det. SEO har vi ikke helt glemt da hastighed, HTTPS og sociale sider er en stor del af SEO. Samtidig er mobilvisning også meget vigtig for at komme øverst i søgeresultaterne.

Når du nu har fået din webshop til at køre, er det tid til at lægge varer ind. Du skal først lave en skitse over hvad du vil have ind på shoppen.

Jeg har en side a24.dk der sælger cykler, udstyr og reservedele

Siden er en Prestashop side, og vi kan bruge den som udgangspunkt.

Forsiden skal have en Titel som højst må være 512 Pixel (ca. 55 tegn)
Cykler, Cykeldele, Cykeltilbehør og Ethjulede Cykler – På Tilbud
fylder 507 pixels

Beskrivelsen må være 157 tegn
A24.dk er førende indenfor cykeltilbehør, cykeltøj, cykeldele og et stort udvalg af reservedele til din cykel. Hurtig og god kundeservice med et smil.
Ovenstående indeholder ca. 150 tegn

Søgeord bruges ikke af Google i skrivende stund.

Hvis du gerne vil ligge i toppen af Google, er det ikke helt skidt at finde nogle venner i samme branche. Et link fra en kollega eller måske konkurrent kan løfte din side mange pladser i søgeresultaterne. Du skal selvfølgelig ikke have et link i den lokale børnehave, hvis du sælger rejser til månen. Jeg prøver bare at sige, at det ikke er ligegyldigt hvem der linker. Moster Odas side med familiebilleder er sikkert også ligemeget, med mindre du sælger fotopapir. Så prøv at få links fra nogle relevante sider.

Jeg får selv links fra andre sider om cykler. Det tæller rimeligt fint, hvis siden altså ikke er helt ny på nettet. Gamle sider tæller meget mere positivt, hvis du får et link. Prøv evt. at se hvem der linker til dine kollegaers sider på nettet. Du skal ikke kopiere blindt, men nogle af siderne kunne måske være interessante for dig.

Der er mange muligheder for at se hvem der synes du er interessant, og dermed linker til din geniale side. Der er Google Webmaster Tools , Ahrefs.comSEO powersuite. Sidstnævnte skal installeres på din PC, men fungerer også i en gratisversion. Med SEO powersuite kan du faktisk komme i gang uden nogen omkostning, da der findes en glimrende gratis version, som du sagtens kan bruge til at komme i gang.

Ahrefs. com giver dig 14 dage gratis, men du skal oprette dig for at kunne bruge deres gratis periode. Når først kreditkortet er tilmeldt, sidder man i saksen. Du får hele tiden geniale mails og det er svært at melde sig ud igen. En måned koster mere end 1200,- kr og du skal selv melde dig ud igen. Ahrefs er genial, men det koster mange penge.

Når du får et godt link fra en side som i forvejen ligger godt på forskellige søgeord, kan du godt være glad. En sådan placering kan flytte dig fra side 25 i søgeresultaterne til side 4. Bare et eksempel på hvor meget det kan give, og hvis du så har mange links, kan du komme højt op efterhånden. Vi vender tilbage til forskellige muligheder for at få links fra de gode sider.

For lige at nævne et par stedder du kan starte, får du lige nogle nemme sider som kan være interessante.

Jeg har tilmeldt min side med cykler på Hotfrog.dk så jeg bliver fundet når folk skal have cykeldele. Det er bare en god sideeffekt at de linker til min side.

Leder du efter Cykler?
www.hotfrog.dk har mere end 368 virksomheder i kategorien Cykler af Danmark

Når man kommer ind på deres beskrivelse, beskrives der om min side, præcis som jeg selv har udfyldt det. A24.dk tilbyder dig cykler,udstyr og reservedele samt et stort udvalg af cykeltøj. Se vores store udvalg af FOX cykeltøj samt FOX cykelhjelme. Vi har altid udvalgte varer på tilbud. Kom og gør et kup i shoppen i dag. Det hele starter på a24.dk – cykler, udstyr og reservedele. Vi fører kun de originale kendte varer som sikrer dig kvalitet og holdbarhed i særklasse. Og så til fantastiske tilbudspriser.

Et andet sted kunne være Linksdk.dk som bare er et katalog, hvor du kan blive tilmeldt. Der er ikke noget specielt, ud over at det er en god gammel side som stadig fungerer.

Jeg har også en side hvor der kommer forskellige guider samt tips og tricks til cykler. Har du en cykelbutik ville det være godt at ligge der med en god artikel. Og måske kunne jeg lære noget spændende

Tilbuds-cykler – Ny wordPress blog og cykler og tilbud

Blog som henvender sig til alle der interesserer sig for cykler, tilbud og gode tips og tricks.

De seneste artikler findes her:

Skriv et svar